Zeka Oyunları Kulübü'nde Mangala Turnuvası

19.02.2024 21

Bigep kapsamında düzenlediğimiz Mangala turnuvasının heyecan dolu finali sona erdi ve kazanan belli oldu. Mangala, kökeni çok eskiye dayanan geleneksel bir strateji oyunudur ve birçok kültürde sevilen ve oynanan bir oyundur. Oyun, taşların toplanması ve rakibin taşlarını almaya dayalı taktiksel bir oyundur.

Mangala, zihinsel ve stratejik düşünme becerilerini geliştirirken aynı zamanda sosyal etkileşimi teşvik eder. Oyun, oyuncuların plan yapma, tahmin etme, risk alma ve rakibin hamlelerini önceden görme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olur. Ayrıca, sabır, odaklanma ve hızlı karar verme gibi önemli becerilerin de gelişimine katkı sağlar.

Bu turnuva, öğrencilerimizin stratejik düşünme becerilerini geliştirmelerine ve sosyal etkileşimde bulunmalarına olanak tanıdı. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz ve bu tür etkinliklerin öğrencilerimizin bilişsel ve sosyal gelişimine katkı sağlamasını dört gözle bekliyoruz. Turnuvamızı kazanan öğrencimiz Şahin ASLAN’ı tebrik ederiz. Katkılarından dolayı öğretmenimiz Azranur SARIKAYA TEZCAN'a da teşekkür ederiz.

19-02-202419-02-202419-02-202419-02-202419-02-2024