STEM İle Astronomi Eğitimi

11.03.2024 21

Zeka oyunları kursunda bu hafta öğrencilerimle Güneş Sistemi hakkında konuşurken, gezegenlerin ve özelliklerinin yanı sıra yıldızların doğuşu ve ölümü, kara delik oluşumu gibi konuları da ele aldık. Öğrencilerimin merakını uyandırmak için onlara çeşitli sorular sorduk ve bu sorulara cevaplar aradık. Özellikle, Güneş Sistemi'nin oluşumu, gezegenlerin hareketleri ve diğer gök cisimlerinin özellikleri hakkında derinlemesine konuştuk.

Daha sonra, öğrencilerimle birlikte bir roket modeli yapmaya karar verdik. Önceden hazırladığımız malzemelerle bir roket modeli oluşturduk. Öğrencilere roketin nasıl çalıştığını anlatırken, onlara basit bir deney yapma fırsatı verdik. Bir pipet aracılığıyla oluşturduğumuz roketi boyayarak süsledik ve ardından iki kağıt parçası arasına yerleştirdik. Pipeti üfleyerek roketimizi havalandırdık ve öğrencilerimizin heyecanını gözlemledik.

Bu etkinlik, öğrencilerimin bilimsel meraklarını artırmalarına ve fen konularına olan ilgilerini canlı tutmalarına yardımcı oldu. Hem teorik bilgi hem de pratik deneyim sunarak öğrenme sürecini daha etkili hale getirdik. Ayrıca, öğrencilerin işbirliği yapma becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine de katkıda bulunduk. Kurs öğretmenimiz Azranur SARIKAYA TEZCAN’ a teşekkür ederiz.

11-03-202411-03-202411-03-202411-03-202411-03-2024