Okulumuz

Okulumuz "STEM School Label" (STEM Okul Etiketi) ni aldı.

Okulumuzda Scientix Türkiye Elçilerinden biri olan sınıf öğretmenimiz Azranur SARIKAYA TEZCAN tarafından koordine edilen Stem aktivitelerini https://www.stemschoollabel.eu/group/community/home adresine yükleyerek Stem Okulu olmak için başvuruda bulunduk. Avrupa komisyonu tarafından yapılan incelemede, okulumuzda yapılan STEM etkinlikleri kabul edildi. Okulumuz, Avrupa'da sınırlı sayıda okulda bulunanan,  Stem Okul Etiketini (Stem School Label) aldı.

21.02.2024 31

Avrupa Okul Ağı, STEM Okullarını, öncelikle açık bir STEM stratejisine sahip olan ve belirli kriterlerle karakterize edilen okullar olarak tanımlar. Bu tanım, geniş kapsamlı bir araştırma ve STEM eğitiminde dört ana paydaş grubuyla yapılan detaylı bir istişare sürecine dayanmaktadır: okullar, STEM öğretmenleri, Eğitim Bakanlıkları ve STEM Endüstrileri. Okulumuz, bu kriterlere uygunluğuyla Avrupa'daki sınırlı sayıdaki STEM okullarından biri olarak kabul edilmiştir. Bu önemli başarı, çocuklarımızın geleceği adına yürüttüğümüz çalışmaların bir sonucudur. Stem School Label etiketini almak, okulumuzun uluslararası alanda tanınmasına ve değerli bir nitelik kazanmasına katkı sağlamıştır. Hatice Gelener İlkokulu yönetici ve öğretmenleri olarak, bu başarının gururunu yaşıyoruz ve okulumuzun adını daha da ileriye taşımaktan mutluluk duyuyoruz.

21-02-2024