Mesleki Gelişim Faaliyeti

Mesleki Gelişim Faaliyeti "STEM Eğitici Eğitimi"

13.02.2024 27

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics - Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitici eğitimi, eğitimcilerin STEM alanlarında etkili bir şekilde öğretim yapabilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve stratejileri kazanmalarını sağlayan bir eğitim sürecidir. Bu tür eğitimler genellikle öğretmenlere, öğretim teknisyenlerine ve diğer eğitim profesyonellerine yöneliktir.

Amaçları:

1. STEM Alanlarında Güncel Bilgi ve Beceri Sağlamak: STEM eğitici eğitimi, katılımcılara bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında güncel bilgi ve becerileri sağlayarak onların öğrencilere en son bilimsel gelişmeleri ve teknolojik trendleri aktarabilmelerini sağlar.
  2. Yaratıcı ve Eleştirel Düşünme Yeteneklerini Geliştirmek: STEM eğitici eğitimi, katılımcıların öğrencilere yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini kazandırmalarına yardımcı olacak stratejiler geliştirmelerini sağlar. Bu, öğrencilerin problem çözme yeteneklerini artırır.
  3. Teknolojiyi Etkili Kullanma Yeteneklerini Geliştirmek: Eğitici eğitimi, katılımcıların öğrencilere teknolojiyi etkili bir şekilde entegre etme ve kullanma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu, öğrencilerin dijital okuryazarlık ve teknoloji becerilerini artırır.
  4. İşbirliğine Dayalı Öğrenmeyi Teşvik Etmek: STEM eğitici eğitimi, işbirliğine dayalı öğrenme ortamlarını oluşturmak için stratejiler sunar. Bu, öğrencilerin birbirleriyle etkileşimde bulunarak öğrenmelerini teşvik eder.
  5. STEM Kariyerlerine İlgiyi Artırmak: Eğitici eğitimi, STEM alanlarına ilgi duyan öğrencilerin sayısını artırmayı amaçlar. Bu, öğrencilerin STEM alanlarında kariyer yapma olasılıklarını ve potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olabilir.
  6. Öğrenci Katılımını Artırmak: Eğitici eğitimi, öğrencilerin STEM derslerine ve etkinliklerine daha fazla katılımını sağlamak için motivasyon artırıcı stratejileri içerebilir.

Bu amaçlar, STEM eğitici eğitimlerinin genel hedeflerini yansıtmaktadır ve öğretmenlerin STEM alanlarında etkili bir şekilde öğretim yapmalarını sağlayarak öğrencilerin bilimsel ve matematiksel anlayışlarını geliştirmeyi hedefler.

13-02-202413-02-202413-02-2024